понеделник, 19 март, 2018
0

Днес избират строителя на пътя Кърджали – Подкова

Офертите за строителство на пътя Кърджали – Подкова ще бъдат отворени днес в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Ще бъдат отворени офертите за избор на изпълнител на допълнително проектиране и строителство на обект: Път Е-85 (I-5) „Кърджали – Подкова“ от км 342+639,41 до км 367+427 до км 367+427 и пътна връзка „Фотиново“ от км 0+000 до км 2+368, поясниха от агенцията.
Проектът ще бъде съфинансиран от Кохезионния фонд на ЕС чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.  Индикативния бюджет за изпълнение на договора е 32 млн. евро с ДДС.  Проектът включва 8 км. рехабилитация на съществуваща пътна отсечка и 24 км. ново строителство.
Отчуждителните процедури на терените от основното трасе на обекта са приключили, процедурите за терените,  засегнати от реконструкцията на съпътстващата техническа инфраструктура,  са в етап на изпълнение.
Приключени са дейностите по проучване на археологическите обекти, с изключение на един обект, който ще бъде завършен до края на май 2011 г.

На снимката – Отсечката от пътя Кирково – Маказа вече има нужда от ремонт, въпреки 25 милиона евро, който вложиха в този участък.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™