понеделник, 19 март, 2018
0

Пушачите в селата нехаят за Закона за здравето

От 15 февруари до 18 март инспекторите от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ са направили 227 проверки в област Кърджали по спазване  на Закона за здравето и Наредбата за условията и реда, при които се допуска тютюнопушене в закрити обществени места.

В част от проверките  са участвали представители на Областната дирекция на МВР, общинските администрации, отделите „Закрила на детето”, Националната агенция по приходите и Регионалния инспекторат по образование.

В местата за настаняване и подслон, в сградите на железопътни гари и автогари, в детски ясли, детски градини, училища, висши училища, лечебни заведения, административни сгради и транспортни средства изискванията на Наредбата се спазват.

Установени са нарушения в заведения за хранене и развлечение предимно в селата. В залите за тютюнопушене се допускат  лица под 18 години, вентилацията не работи, липсва протокол за измерване ефективността на вентилацията.

Здравните инспектори  са съставили 7 акта за административни нарушения. Санкциите за еднолични търговци са от 300 до 1 500 лева, а за юридически лица – от 500 до 10 000 лева. Глобите за физически лица започват от 50 до 300 лева.  Проверките продължават и  в късните часове на деня.

1 Коментар

1 коментар

  1. megi

    12.11.2012 at 21:47

    jalko za malkoto momce,kadirnite lekari viv kirdjali yadat yako sigurno roditelite na malkiya nyamaha dostaticno pari da im dadat i za tova vnimaniyeto ne e bilo dostaticno.V momenta az imam disterya bremenna ot neya zavejdast otdeleniye o4akva yaka po4erpka zatova 4e neynite roditeli sa v 4ujbina nagli hora sa.nikoga nyama da se opravim nikoga…

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™