събота, 26 май, 2018
0

Месут Йълмаз подкрепя ГЕРБ

Бившият турски премиер Месут Йълмаз ще е сред гостите от чужбина на предизборната сбирка на ГЕРБ на 7 април. Тя ще е в зала „Арена Армеец“, която Бойко Борисов нарече при откриването й „красавицата на София“. В неделя ще е и първата публична поява на експремиера, след като на 25 февруари върна на президента Росен Плевнелиев мандата за съставяне на ново правителство.

Борисов ще дръпне 30 минути реч пред близо 13 000 партийци от цяла България. След него на сцената ще се изяви и шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов. След това ще бъдат представени водачите на кандидат-депутатските листи за изборите на 12 май. За финал ще гръмне предизборният концерт, с който в кампанията ГЕРБ ще обикаля страната. В него участват оперното трио „Уникалните гласове“, наричани „българските трима тенори“. Във веселата част са още Мария Илиева, Рафи, Веселин Маринов, ансамбъл „Българе“.

Официално ГЕРБ ще открие кампанията си на 12 април в Античния театър в Пловдив. Там листата води Борисов. Закриването на кампанията ще е във Велико Търново, където за парламента се бори Цветан Цветанов.

Другите чуждестранни гости ще са генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопез и Джоузеф Дол, шеф на групата на ЕНП в Европарламента. За тази година Йълмаз ще е за втори път в България. На 16 февруари заедно с Цветанов той заряза лозе край хасковското село Коларово. Тогава Йълмаз похвали ГЕРБ, че мислят за изселниците.

Йова АПОСТОЛОВА

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени