сряда, 21 март, 2018
26

ОЦК обжалва адвокатски хонорар за неизплатена заплата на металург

Окръжният съд  в Кърджали  отказа да разгледа жалба на ОЦК,  с която  се иска  намаляване на адвокатския хонорар  за дело по неизплатена заплата на  бивш работник.
На 13.12.2012 г. Кърджалийският районен съд е осъдил ОЦК  да заплати на А. К. К. неизплатени нетни трудови възнаграждения за  февруари 2012 г. в размер на 535.67 лв., ведно със законната лихва, както и разноски по делото в размер на 214.27 лв., представляващи адвокатски хонорар.  ОЦК  обжалва решението в частта му за разноските. В жалбата твърди, че размера на възнаграждението следвало да бъде определен като минимален. Искането  на ОЦК е да се отмени решението  и адвокатското възнаграждение да е 150 лв.
Според Окръжния съд жалбата е подадена в срок от лице, имащо интерес от обжалването, но е недопустима  с мотива, че  няма  право  да се обжалва решение или определение  в частта за разноските според новия Граждански процесуален кодекс.
Затова  Окръжният съд  оставя без разглеждане частната жалба  на ОЦК, подадена чрез изпълнителния директор Валентин Манев

Връща  жалбата за разглеждане  отново в Районния съд.
Определението не подлежи на обжалване.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™