сряда, 21 март, 2018
0

Дияна Славчева е номинирана за депутат от гражданската листа на Кърджали

Днес от 17 до 20 часа Дома на културата в Кърджали по инициатива на Гражданско движение ДНЕС се проведоха граждански избори. Със 114 гласа първа е Дияна Славчева, стана ясно след прреброяването на гласовете преди малко, утре тя ще бъде регистрирана в РИК. В областния град петима души бяха предложени за депутати в гражданската листа, всички са кърджалийци Веселин Гогушев, Георги Барутчиев, Дияна Славчева, Катя Чешмеджиева, Милица Радева. От общините Момчилград и Кирково няма предложения.
Своя вотза граждански кандидати са дали 355 души. Поради това, че изборът съвпаднал с литийното шествие начело с митрополит Николай тази вечер, кърджалийци са идвали преди началото му е след като е приключило.

Днес такива избори се провеждат в 30 многомандатни избирателни райони в страната. 917 граждани са предложили 376 номинации за депутати в 42-то Народно събрание в инициативата на Гражданско движение ДНЕС. В гражданските избори, подети от движението са участвали 48 754 души 118 общини, каза Димитъл Илчев от ДНЕС в Кърджали.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени