събота, 17 март, 2018
3

Крумовградчанинът, върнал се от Африка с малария, бере душа

39-годишен мъж от Крумовград, болен от малария, бере душа в Пловдивската инфекциозна клиника. Човекът бил на гурбет в Замбия, където работел като сондьор на нефтена станция. В момента пациентът е в кома и е на изкуствено дишане. „Състоянието му не се подобрява, но и не се влошава. Опасността за живота му не е преминала”, обясниха от клиниката. Лекарите приели пациента в края на март. Месец по-рано човекът бил лекуван от малария в южноафриканската страна, откъдето се върнал на 20 март.

Медиците в Пловдив установили, че той не е пиел задължителните медикаменти срещу малария, въпреки че от фирмата работодател твърдели, че са му осигурили такива, съобщава „Монитор“. След като се върнал в България, болестта му рецидивирала. Мъжът не бил напълно излекуван и в началото личният му лекар помислил, че става дума за грип.

Объркването дошло и заради това, че съпругата и детето на пациента тогава били болни от вирусно заболяване. Преди седмица човекът бил докаран в Пловдив с линейка от Кърджали. Той вече имал стомашни кръвоизливи и започнал да повръща кръв. Специалистите успокояват, че няма опасност от разпространение на заразата, тъй като маларията се пренася от комари, каквито има само през лятото.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™