неделя, 24 юни, 2018
0

ДПС атакува 5 от 5 възможни за кърджалийско места в парламента

„Подобава на ДПС да спечели 5 от 5-те възможни за Кърджали места в парламента. Хората ще дадат възможността ДПС да е част от следващото управление на страната“. Това заяви след като регистрира листата на партията в РИК секретарят на Централното оперативно бюро Мустафа Карадайъ, информира „Дарик“. „Като тръгваме на едно такова сериозно състезание би трябвало да целим 240 места в парламента. Така и подредихме листите. Но все пак това е невъзможно за нито една партия. И за нас също“, коментира пред журналисти той.

В 41-то народно събрание в парламента от кърджалийско имаше 4 депутати от ДПС.  Сега листата е съвсем обновена. Водач  е председателят на партията Лютви Местан. Липсва дългогодишният народен представител без прекъсване от Великото народно събрание Ремзи Осман, а също и Юнал Тасим. От старите лица остава Неджми Али, който е пети в листата. На втора позиция е бившият кмет на Момчилград Ердинч Хайрула, след когото са Мустафа Ахмед и Салиха Емин.

„Нашата листа е много силна и позната на обществеността и смятаме, че хората в нея ще бъдат силни парламентаристи, защото все пак парламента не е място за престиж, а е място за работа“, подчерта Карадайъ. На въпрос как ще коментира преднината, която дават на ГЕРБ на този етап социологическите проучвания, той отговори, че ако при тази криза, която според него е докарана от ГЕРБ, „народът иска по този начин да бъде управляван, значи така ще бъде“.

„Аз съм убеден, че хората няма да искат да дадат втори мандат за управление на ГЕРБ“, категоричен беше Карадайъ.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™