понеделник, 19 март, 2018
42

Премиера на книгата на Невин Садъкова „Живот за всички” и в Кърджали

По случай 7 април – Световния ден на здравето Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“ и Военен клуб – Кърджали представиха стихосбирката „Лунни приливи“ на д-р Невин Садъкова. Нейната лирична поезия събира бисер по бисер от прахта на живота, за да подреди красивата огърлица на любовта и нежността. И после да закичи с нея любимите си хора и тези, които имат нужда да бъдат лекувани с обич – основният способ, според нея, за лекуване, каза за авторката Лили Деликирова.Стихове от втората поетична книга на д-р Садъкова изпълни актьорът Атанас Атанасов от театър „Димитър Димов”. Литературната среща събра почитатели на изящното слово от Кърджали и Момчилград. Присъстваха художникът на „Лунни приливи” Камбер Камбер, редакторът Иванко Маринов, председателят на РК на БЛС д-р Димитър Макаков и колеги на лекарката от Момчилград.
За първи път в Кърджали прозвуча и песента „Живот за всички” по текст на д-р Садъкова, композирана от Радост Попова, с аранжимент на Димитър Ганев и изпълнена от актьора Атанас Атанасов.„Лекарят е призван да брани всеки миг живот най-вече с обич”, се казва в песента, избрана в оспорван конкурс, за химн на общопрактикуващите лекари в България по време на Третия конгрес по обща медицина.
Д-р Невин Садъкова е общопрактикуващ лекар в Момчилград.Преди няколко години излиза първата й книга със стихове ”Да намериш себе си”, а през 2011 г. новата „Лунни приливи”.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™