събота, 24 март, 2018
42

БСП с номер 5 в изборната бюлетина, за ГЕРБ е номер 15 , ДПС – номер 40

В Централната избирателна комисия ЦИК се проведе тегленето на жребия за поредност на номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване на предсрочните избори на 12 май.
Регистрираните партии са общо 38, а коалициите – 7, предаде БТА.
ГЕРБ получи номер 15 в изборната бюлетина, БСП – номер 5, ДПС – номер 40, а РЗС – 17.
Движение България на гражданите е с номер 33, партия Атака – с номер 14. Коалиция на Демократи за силна България и Български демократически форум (ДСБ, БДФ) са с номер 27. Партия НС Единство – номер 41. Партията на Зелените получи номер 26. Под номер 10 в бюлетината е Коалиция от партии Съюз на демократичните сили. Номер 18 е за ВМРО-Българско национално движение.
Символичният първи номер се падна на партия „Нова алтернатива” с лидер бившия военен министър Николай Цонев, който бе оправдан на първа инстанция по дело за корупция.
В ЦИК се проведе и жребий за реда, по който ще се представят кандидатите, регистрирани от партиите и коалициите в различни форми на предизборна кампания по БНТ и БНР.
На жребия присъстваха представителите на партиите и коалициите, регистрираните от тях кандидати, представители на двете национални медии, както и журналисти.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™