събота, 17 март, 2018
4

Михалевски: Борисов и Цветанов използваха сила, за да рекетират бизнеса

ГЕРБ натисна крупни бизнесмени, за да изземе техния бизнес. Цветан Цветанов и Бойко Борисов иззеха бизнеса на Гриша Ганчев в хидроенергетиката. Той вече не разполага с него – има публични справки за това, каза пред bTV Димчо Михалевски от БСП. Хубавое споменатите лица да бъдат извикани и да дадат коментар на това, което казвате, контрира Томислав Дончев от ГЕРБ. Двамата представиха част от платформите на политическите сили, които представляват.
Обещаваме, че минималната работна заплата ще стигне до 450 лв. и няма да бъде облагаема. Изключително важно е да се въведе прогресивно подоходното облагане. Това ще облекчи положението на хората и ще доведе до растеж на доходите. Другото важно в нашата програма е, че плоският данък остава за доходи до 4500 лв. Горницата над тези пари ще се облага с 20%, посочи Михалевски.
Друг голям проблем пред България е ниската квалифицирани кадри и липсата на конкурентна среда. Ние сме помислили и за това, разкри той. Корупция винаги е имало при управлението на всички правителства. По време на тройната коалиция също имаше такива лоши практики. Бъдещето правителство трябва да извади на светло контрабандата с цигари и гориво. Това ще докара много пари в хазната, допълни Михалевски.
Най-голямата корупция от страна на ГЕРБ беше да се натискат бизнес средите и да им се краде бизнеса. Веднага давам пример с Гриша Ганчев. ГЕРБ използваха МВР да върши мръсната работа и да притиска бизнесмена да се откаже от работата и парите си. Висшето ръководство на ГЕРБ, на най-високо ниво, говоря за Бойко Борисов и Цветан Цветанов, използваха своята сила и мощ, за да рекетират бизнеса, категоричен беше Михалевски.
Аз съм съгласен с г-н Михалевски, че гражданите на България трябва да бъдат конкурентноспособни. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ. Вчера се запознах с платформата на БСП и се радвам, че там не видях точки за национализация. Това плаши инвеститорите. До тук някъде свършват хубавите неща в програмата на социалистите. Със социални помощи не се бори бедността. Доходите на хората могат да растат единствено при работеща икономика, каза още бившият министър.

Прогресивно подоходното облагане ще доведе до дупка в бюджета и плащанията ще минат под масата, убеден беше Дончев. Не мога да коментирам думите на Емил Димитров. Това е непотвърдена информация. Ако има да казва нещо, нека да го каже до край и тогава ще коментираме, каза Дончев на въпрос за обвиненията на ексдепутата, че има тайни данни за далавери в ГЕРБ.

Предизборната борба в България е една турболенция от сензации. Борбата е да се омаскари колкото се може повече опонента. С колегите, с които съм работил в Министерски съвет и пряко в министерството, не сме допускали корупция. Коалиция между ГЕРБ и БАСП е невъзможна, завърши Дончев.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™