събота, 23 юни, 2018
0

Ще строим ли отново пътя за Маказа?

Пътят , който свързва България и Гърция през прохода Маказа, ще бъде отворен до края на тази година, наyчи  Кърджали  NEWS. Източници и от наша, и от гръцка страна са категорични , че това ще е факт  преди началото на 2012 г.

Но вече няколко години пътят от наша страна, чакайки пътници,   се руши.  Вложените в него  ми лиони  са дадени напразно, коментират местните. Гърция вече е почти готова с нейния участък от пътя от Комотини до границата, пробиха планината и  5 тунела вече са готови, работят почти до браздата.

А ние ще трябва да  правим наново участъка от Кирково до границата.

След зимата  пътят е трудно проходим, на места скалите са затрупали част от платното, стичащата се по крайпътните склонове вода е подкопала и изправила бетоновите канали, които трябва да я събират и отвеждат в канавките.

Най-лошо е положението под село Лозенградци, където канавките са останали под свляклата се пръст, асфалтът е вдигнат на места. Кал е заляла половината от платното. По шосето са нападали камъни. На места отцепили се камъни от високото са минали върху предпазната мрежа и са се свлекли в канавките.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™