сряда, 21 март, 2018
0

Михаил Константинов: Над милион фалшиви избиратели в списъците

Над милион са фалшивите избирателите в списъците на ГРАО, обяви бившият председател на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов на заседание на Изборния борд. По думите му това са хора, които не живеят в България или са починали, но не могат да бъдат заличени от списъците на дирекцията.
„Затова в избирателните списъци има повече хора, отколкото е наличното население. Такъв е случаят в Кърджали“, заяви Константинов.
Всички гласоподаватели, които имат постоянен адрес в България, присъстват в избирателните списъци. Те могат да бъдат премахнати оттам само със законодателни промени. 255 493 са хората с право на глас в 7-те кърджалийски общини, регистрирани до 20 март за участие в предсрочните парламентарни избори. Спрямо 2009-та година има ръст от 30 000 гласа, но преди 4 години голям брой гласоподаватели отпаднаха от списъците заради принципа на уседналост.
Централната избирателна комисия (ЦИК) бойкотира заседанието на Изборния борд към премиерът Марин Райков. В писмо до борда председателят на ЦИК Красимира Медарова обясни, че цялата информация за подготовката и организацията на вота може да бъде открита на интернет страницата на комисията.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™