петък, 23 март, 2018
0

ДПС открива предизборната си кампания в събота, партията ще се бори срещу обръчите от фирми

В събота с национален младежки събор под надслов “С ДПС за свободна и сигурна България” в Кърджали ще  бъде дадено  началото на предизборната кампания на Движението за права и свободи. Пред Дома на културата в областния град се очаква да  се съберат  над 5 000 младежи от района и цялата страна.

Програмата ще бъде открита в 12  часа с изказване от гостите. Приветствие ще поднесе и лидерът на ДПС Лютви Местан. Той ще награди младежите, спечелили първите места в конкурса “Послание на ДПС за Парламентарни избори – 2013 г.”

Поп фолк певицата Емилия ще пее с за гостите на Националния младежки събор. Групи от областта  са подготвили музикална програма.  

Основен акцент от предизборната програма на ДПС ще бъде ликвидирането на т.нар. обръчи от фирми около политическите партии. Автор на фразата “обръч от фирми” бе бившият лидер на ДПС и настоящ почетен председател на партията Ахмед Доган.

Лютви Местан заяви, че бизнесът трябва да бъде освободен от данък “партийна лоялност” и партиите трябва да прекратят порочната практика да създават “обръчи от фирми”. Това щяло да стане чрез въвеждането на електронна система за обществените поръчки.  Зам.-шефът на ДПС Алиосман Имамов изтъкна, че партията е за незабавно размразяване на доходите и пенсиите. Според него данъчната система не трябва да се променя по време на криза и плоският данък трябва да остане, но да се помисли за въвеждане на необлагаем минимум. Имамов смята, че това ще помогне на значителна част от заетите, които получават ниски доходи. Според него е възможно да се обсъдят и диференцирани ставки на ДДС за продукти от първа необходимост.

Според Местан еднопартийното управление е химера. Той заяви, че предизборната програма на партията ще бъде позитивна, но няма да спести пороците на последното управление. В ДПС вече имат проект за брошура със заглавие “Провалът на ГЕРБ – горчилката на фактите”. Тази брошура ще бъде издадена в тираж от половин милион и в нея ще има само факти без политически интерпретации.

1 Коментар

1 коментар

 1. Име...

  11.04.2013 at 19:38

  partiqta shte se bori sreshty sebe si

  nikoi ne vi vqrva

  mahnete se

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™