понеделник, 19 март, 2018
1

Три фирми в надпревара за строителството на новия цинков завод

Onet, SNC Lavalin и Ausenco са трите фирми, които участват в заключителния етап на конкурса по избор на главен изпълнител за изграждане на цинковото производство в Кърджали. Те подадоха своите оферти в срок, след направените предварителни огледи на площадката, съобщиха  за  kardjali.news от „Хармони 2012“.
Предстои предложенията на компаниите за изграждането на новия завод да бъдат разгледани и коментирани с тях от инвеститора.
„Освен предлаганата технология, която е водещ критерий и трябва да отговаря на съвременните технологични изисквания, има още два основни фактора, които ще са водещи при разглеждането на офертите – цената и времето, за което всяка от трите фирми ще може да се справи с изграждането на новото цинково производство“, заяви Иван Елкин – управител на Хармони 2012.
И трите компании са лидери в бранша.
Onet е френска компания, специализирана в монтаж и извеждане от експлоатация на ядрени реактори и основен играч в тяхната поддръжка. Предоставят услуги в ядрения сектор по целия свят. В края на миналата година печели търг, свързан с актуализация на анализите на басейна за отлежаване на касетите на блокове 5 и 6 на АЕЦ Козлодуй. Дружеството има голям практически опит в сферата на цветната металургия.
SNC Lavalin е най-голямата компания за инженеринг и строителство в Канада. Един от последните й проекти e свързан с добив на никел и кобалт в Мадагаскар. Дружеството има натрупан завиден опит в много национални и международни проекти, свързани с изграждане и модернизация на мощности за производство на цинк. Като примери могат да бъдат посочени: Prairie Creek Mine Project, Northwest Territories, Канада през 2008 г. с възложител Canadian Zinc Corporation, Brunswick Smelter Expansion, New Brunswick през 2011 с възложител  Xstrata Zinc Canada и др.
Австралийската фирма Ausenco развива дейността си в пет основни направления на инжинеринга: енергетика, околна среда и устойчивост, полезни изкопаеми, инфраструктура и управление на проекти. Компанията има натрупан сериозен опит в реализиране на проекти в областта цветната металургия, включително и в производството на цинк (High Lake Review and Izok Lake Review, Канада, Dugald River Zinc-Lead FS Review & Update, Австралия, The Phu Kham Copper Gold Project, Лаос, The Humwana Cupper, Замбия и много други). Последният голям проект, който печели, е за добив на мед в Чили.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени