четвъртък, 24 май, 2018
0

Дванадесетокласник с отлична оценка от националната олимпиада по английски език

Бъдещият абитуриент Хюсеин Хюсеинов от СОУ „Петко Рачов Славейков“ постигна изключително висок резултат на олимпиадата по английски език. На националния кръг той се класира в десятката на България и заслужи националната оценка отличен 5,75. Това е най-високото класиране на дванадесетокласник от област Кърджали в тазгодишната национална олимпиада по английски език.

Тази година петима славейковци – десетокласниците Зинети Йетим, Синем Мюмюн и Станислав Атанасов, както и бъдещите абитуриенти Хюсеин Хюсеинов и Григор Пенев – се класираха за националния кръг на олимпиадата по английски език. Това бе и най-многобройната група, която кърджалийско училище класира на финалния кръг през тази учебна година.

Успехът на класираните за национален кръг ученици е плод както на техните знания и упоритост, така и на педагогическите умения и усилия на преподавателите им Елена Йосифова /10 клас/ и Марин Моллов /12 клас/.

Високият резултат на Хюсеин Хюсеинов не изненадва никого. Той е “абониран” за националните кръгове на олимпиадата по английски през последните няколко години, както и на олимпиади по други предмети, където също се изявява на високо ниво. Учителите му оценяват дълбочината на неговото мислене и аргументираността на изказванията му. Хюсеин е младеж с разностранни интереси, винаги информиран и готов да участва в състезания по различни учебни предмети на различни нива. След завършване на училище след около месец възнамерява да кандидатства в Техническия университет – София, специалност “Микроелектроника”. “Винаги съм се интересувал от компютри, по-специално от хардуерната част. Ако всичко се получи както трябва, голямата ми мечта е да създам собствена компания за полупроводници”. Хюсеин е проучил състоянието на пазара за процесори за настолни и високопроизводителни компютърни системи и мисли, че има потенциал за развитие.

Бъдещият абитуриент е ученик на СОУ “Петко Рачов Славейков” от 6 клас, когато се премества от град Велики Преслав. Не си е представял да учи в друго училище. През всички години е един от най-изявените и надеждни ученици, представящ се отлично в състезания в сферата на езиците, историята, географията, гражданското образование.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени