четвъртък, 24 май, 2018
0

Филмът „Тайните на Родопите“ представя община Момчилград на международен фестивал

Документалният филм  „Тайните на Родопите”, сниман по поръчка на община Момчилград, участва в седмото издание на фестивала на туристическия филм у нас, който се провежда във Велико Търново.

Фестивалът „На източния бряг на Европа” представя професионална филмова туристическа продукция за културно-историческото наследство и туристическия потенциал на България.

Лентата  „Тайните на Родопите” е разказ за тайните на светилището на Орфей край момчилградското село Татул, за Харман кая и Вкаменената гора, които са известни на научната общност, но не са познати на масовия турист. Тя ще бъде излъчена на 15 април от 12,15 часа в изложбени зали „Рафаел Михайлов”.
Филмовият фестивал се провежда в рамките на  международното изложение „Културен туризъм 2011”.  Община Момчилград участва   по покана на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма/МИЕТ/.  Изложението ще  популяризира  обектите от инициативата  „Чудесата на България 2011” на в. „Стандарт”.Както е известно, светилището край момчилградското село Татул зае престижното ІV място .
Международното туристическо изложение ”Културен туризъм 2011” е единственият специализиран форум за културен туризъм в България. От 13 до 16 април във Велико Търново общините ще  представят специфичните дадености на региона си и възможностите за туризъм. Ще бъдат представени чуждестранни туристически фирми и организации от Испания, Полша, Аржентина, Индонезия, Гърция, ЮАР, Македония, Румъния, Хърватска, Франция и др.
В дните на изложението  ще се състои годишната среща на кметовете на общини  по проблемите на туризма, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени