петък, 23 март, 2018
8

100 лева е цената на глас за вота, засега

Цената на един глас за парламентарните избори през май на места стига до 100 лв., съобщи зам.-главният прокурор Ася Петрова. По места вече изборната търговия е стартирала и вече се водят разследвания, съобщава „Стандарт“.
„Сигналите са повече от 10 за страната до момента. Факт са вече започнали разследвания на територията на цялата страна. Има и няколко разпоредени проверки“, каза Петрова. Тя заяви, че всички политически партии прибягват до купуване на гласове.
Възможността да използваме СРС ще повиши успеваемостта в дейността ни по тези дела, каза Петрова в сутрешния блок на БНТ и обеща, че прокуратурата ще предприеме всички действия в рамките на закона, за да реагира ефективно и да противодейства на изборната търговия.
„Прокуратурата ще реагира по всеки един сигнал за престъпление, свързано с изборите, независимо от това каква е политическата принадлежност на автора на сигнала“, уточни Ася Петрова.
Прокуратурата е внесла в съда 58 дела за изборна търговия, 64 са осъдените лица през 2011 г., като 2 от тях са осъдени ефективно с лишаване от свобода. Само 3 от разследванията обаче са на по-високите нива, призна Петрова.
Тя напомни, че както купуването, така и продаването на глас е обявено за престъпление. Има осъдени хора за това, че са продали гласа си. Две са присъдите през 2011 г. за продаване на глас.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™