сряда, 25 април, 2018
0

Организирайте тези млади хора, а не ги съдете

Защо ни учудва реакцията на тези млади хора, които виждат, че МВР и Гранична полиция не си вършат както трябва работата?! Те се самоорганизират, за да защитят не само близките си, но и държавата.

Затова обаче не са виновни обикновените полицаи, командировани от Видин, Враца или Плевен. Те са оставили семейства и харчат грешни пари за проблеми, които може да се решат по друг начин.

Ръководството на МВР трябва да регламентира процеса, а не да го стопира.

Вместо да съди тези млади хора, трябва да канализира усилията и желанието им да бъдат полезни в опазването на границата. И да се синхронизират действията на институциите, а не за по-лесно да ги изкарват мутри и бандити. Нужна е повече координация – примерно МВР да определи критериите за участие в такива доброволни отряди – възраст, чисто съдебно минало, умения.

Нямали право на граждански арест! Ами какво да направят – да звънят на телефон 112, а през това време бегълците да духнат. Или за по-лесно да ги предадат в ръцете на каналджиите, които ще им осигурят кортеж до сръбската граница?!

Какво пречи на МВР, вместо да командирова полицаи от всички краищата на страната и да харчи по 30 млн. лв. на година, да ангажира местни граждани – бивши военни и полицаи. Поне военни пенсионери в региона на Странджа има достатъчно.

Те са служили в закритите преди 10-15 години големи полкове в Звездец, Грудово, Елхово и Ямбол и все още имат сили, опит и дори оръжие за такава народополезна работа. Ефект ще има не само за сигурността в района, но и за семействата на тези хора, част от които са безработни.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™