петък, 25 май, 2018
0

Омбудсманът Мая Манолова към обществеността на Кърджали: Да направим един жест към българските пенсионери

Във връзка с кампанията „Дари празник на баба и дядо“   обмудсманът на България Мая Манолова, под чийто патронаж се провежда инициативата,  отправи призив към жителите на Кърджали

До обществеността на град Кърджали

Използвам възможността да се обърна към Вас чрез моя партньор на местно ниво – общественият посредник г-н Расим Муса. Помолих го да Ви запознае с една инициатива, която стартирах на 3 април 2016 г. – Националната кампания „Великден за Всеки”  – „Дари празник на баба и дядо”, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България. Тя е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни – поколението на нашите родители, българските пенсионери.

Моят апел е към Вас и към всички български граждани, които имат добри сърца да се включат в тази инициатива със съпричастност, с подкрепа, с разбиране, да направим един жест към българските пенсионери и да им покажем, че не са забравени, че ние ги обичаме, че ги уважаваме, и че добротата в нашето общество продължава да живее. Мисля, че тук сред обществеността на Кърджали, ще срещна разбиране и подкрепа.

Имам намерението да провокирам човещината и добротата в българското общество и да се обърна към максимален брой хора с добри сърца. Вярвам, че кърджалийци сте точно такива.

Изпратих писма до всички български кметове и общинските съветници по места, за да популяризирам кампанията. Целта е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева най-нуждаещите се пенсионери, за да могат техните притежатели да пазаруват в над 5 000 магазина в цялата страна.

Разпределението на боновете ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт и местния обществен посредник.

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чийто титуляр е Български червен кръст /БЧК/.

IBAN: BG03BUIB98885029906100

Банков код: BUIBBGSF   

Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Изрично условие на кампанията „Великден за всеки” е, при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

Партньори на кампанията „Великден за всеки” са: Български червен кръст, Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/, Националното сдружение на общините, „Български пощи”, неправителствени и работодателски организации. Медиите, които ни подкрепят, са: „Дарик радио”, БНР, БНТ, Нова телевизия и агенция „Фокус”.

Лицата на кампанията „Великден за всеки” – „Дари празник на баба и дядо” са Николина Чакърдъкова, Криско, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Деси Бакърджиева, Тончо Токмакчиев, Румен Луканов.

На сайта на омбудсмана www.ombudsman.bg са имената на координаторите ни в цялата страна. За Кърджали това са д-р Черкезов – председател на БЧК Кърджали и омбудсман Расим Муса.

Надявам се при възможност местният бизнес на Кърджали също да подпомогне с парични средства благородната кауза, или с трайни пакетирани хранителни продукти, които ще отидат за пенсионерите от Вашата община.

С уважение: Мая МАНОЛОВА, омбудсман на Република България

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™