сряда, 21 март, 2018
2

ДПС поиска тройна коалиция, но експертна

ДПС избра Кърджали за старт на националната си предизборна кампания. Пред членове на движението и симпатизанти лидерът и водач на листата в града Лютви Местан обяви, че е горд да бъде председател на „единствената неетническа партия в България“.
„Трябва да възстановим демокрацията. Няма да позволим да ни мачкат, да ни дискриминират, да ни карат да се чувстваме хора от второ качество. Ще си поискаме обратно и свободата, и сигурността“, зарече се той пред множеството на площад „България“, цитиран от БГНЕС.
Той за пореден път сподели идеята си за възстановяване на коалиционната формула за управлението на държавата, но не по модела на двойната или тройната коалиция от преди. Доминанта на експертното и програмното начало, това е необходимо сега на България, изтъкна лидерът на ДПС.
„Заявявам категоричната готовност на ДПС за участие в създаването на правителство на широкото политическо съгласие, допълнено и подкрепено и от гражданското“, заяви Местан.
Той подчерта, че следващото правителство ще бъде принудено да работи в изключително тежки условия, след като през властта е преминал кабинетът на Борисов. Лидерът на ДПС и водач на листата в Кърджали изрази силна тревога от вандалските актове спрямо хора и имущества на ДПС още в първия ден на кампанията, визирайки опожарената кола на младежкият им лидер в Добрич, а партийният офис в Силистра осъмнал с изпотрошени стъкла.
Няма да влезем в сценария на насилието и агресията, заяви Местан, подчертавайки че не вярва на тази полиция, защото тя е на Цветан Цветанов.
Лидерът на ДПС припомни и че преди дни техни кандидат-депутати са привиквани в полицията, за да подписват предупредителни протоколи.
Организацията на партийното събитие в Кърджали бе поверена на младежките структури на ДПС. Млади активисти изиграха сцена като уж разговаряха помежду си на турски език, а после изведнъж се „сетиха“, че Изборният кодекс забранява публичното говорене на езици, различни от българския
След това всички водачи на листи се отправиха към парк „Простор“, където засадиха 40 дръвчета. Те се обърнаха с призив всички кандидат-депутати в страната да последват примера им и да покажат ново отношение към зелената политика.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени