четвъртък, 24 май, 2018
0

Мъж и жена са в ареста, прибрали 940 лева от възрастен мъж за „доставка на радиатори“

Двама посредници в телефонна измама са задържани в РУ-Кърджали. Полицаи прибрали 47-годишната А.Р. и 30-годишния В.В., след като получили 940 лв. от 88-годишен мъж от Кърджали. Около час и половина продължила операцията по убеждаването на възрастния мъж да плати за доставка на радиатори. Първоначално искали много по-голяма сума, но след това склонили да вземат с парите, с които кърджалиецът разполагал.

Сумата е открита и иззета от  посредниците и е на съхранение в РУ-Кърджали. По случая е образувано досъдебно производство.

Четирима граждани са се обадили вчера в полицията да съобщят, че са им искани пари от измамници. В три от случаите били определени суми от 3 0000 лв. за доставка на климатици. Популярен напоследък сценарий също бил използван – мъж се представил за полицейски инспектор, обявил, че се работи за залавянето на телефонни измамници и поискал да бъдат предадени пари, за да приключи операцията по задържането. Нито един от четиримата не е влязъл в договорки и не е предал исканите суми.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени