понеделник, 19 март, 2018
27

Студент от Кърджали се оказа поръчител на въоръжен грабеж

Въоръжен грабеж в Студентски град бе разкрит от криминалисти на сектор Грабежи при СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР. Поръчител се оказва 19-годишен студент от Кърджали.

На 9 април през нощта, в стая на студентско общежитие нахлули двама маскирани, заплашили двамата студенти с пистолет, завързали ръцете и краката им с тиксо и изнесли два лаптопа, два мобилни телефона, златен ланец, златна гривна, цифров фотоапарат и 40 лева. Сигналът за грабежа е получен в Седмо РУП около 3, 7 часа. На местопроизшествието е извършен оглед.
В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите влезли в следите на Г.К. на 19 години от Кърджали, съквартирант от съседната стая, който предишния ден напуснал общежитието. На 11 април Г.К. бил извикан и разпитан в районното управление, минал и на детектор на лъжата в Института по психология на МВР. Полиграфът показал, че той е има връзка с извършеното престъпление. Малко по-късно сам признал, че е поръчител на грабежа, като уговорил двама негови познати да го извършат.

На 12 април, при спецоперация единият от тях – Т.С. на 21 години от Бяла Слатина, неизвестен до момента на полицията е задържан на адрес в столицата. На следващия ден със съдействието на РУП в Бяла Слатина бил установен и задържан и другият грабител – С.Л. на 26 години, който бил конвоиран до Седмо РУП. Лаптопите и фотоапаратът са намерени и иззети. Установена  е и заложната къща, в която са продадени златните накити. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми и им е наложена 72- часова мярка задържане под стража.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™