петък, 25 май, 2018
0

И Кърджали вече има областен съвет по туризъм

Днес в областна администрация бе учреден консултативен съвет по туризъм, който ще обединява туроператори, хотелиери, специалисти от културни институции и др. представители на бранша. Той ще има отворена структура, ще го председателства областният управител Иванка Таушанова.

На първото заседание, ръководено от заместник областния управител Асен Тюрдиев, присъстващите приеха правилник за работата на съвета и обсъдиха проектопрограма. В дискусията бяха отчетени тенденциите в развитието на туризма в региона – необходимостта от повече атракции за посетителите, интереса към автентичната местна култура и природа, нарастващото търсене на индивидуални почивки, значението на интернет-комуникациите за резервации в реално време и подбор на дестинации и др.

Предстои съветът по туризъм да изготви и приеме Областна стратегия за развитие на бранша. Една от задачите му ще бъде да набележи проблемите в инфраструктурата, които възпрепятстват предлагането на качествен туристически продукт и да способства за преодоляването им по най-добрия възможен начин. Целта е да се осигури максимална достъпност до обектите, привлекателна околна среда, работещи комуникации и др. Участниците в учредителното заседание се обединиха около становището, че трябва да се работи за повишаване потенциала на кадрите в туризма и подготовката на стандарти за популяризиране на обектите и лицензиране на екскурзоводите.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™