понеделник, 19 март, 2018
0

Последният срок за откриването на граничния пункт Маказа е 30 юни?

Гръцката компания „Йониос“, която строи отсечката Комотини-Нимфея-Маказа, е получила одобрение за кредит от 10 милиона евро. Вероятно  още през април ще бъде възстановена работата по пътя , очаква се най-късно до 30 юни   границата да бъде отворена и  пунктът   да заработи.
„Строителството се проточи, за това  помогна и кризата,  проблеми при плащането на работници, но ние се  опитваме да доведем проекта до   приключване, подчертава  гръцкия министър  на вътрешните работи Еврипидис Стилианидис.  Приоритет е да се преодолеят техническите трудности, които са създадени и да приключи във възможно най-скоро  време строителството на пътя Комотини-Маказа.  Работата   напредваше със скоростта на охлюв и  буквално  бе замразена,   а многократно  обявените   срокове откриване не  бяха спазени, добавя  министърът, цитиран от гръцкия вестник „Охронос“.
Министър-председателят на Гърция  също  настоявал   работата   по пътя да бъде приключено скоро и да се изплатят  натрупаните  задължения на служителите на строителната фирма. Строителите  са завели дела срещу  фирма „Йониос“. Те настояват да се разпродаде имуществото й, за да  бъдат  платени възнагражденията  им.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™