понеделник, 19 март, 2018
0

Лютви Местан: Бойко Борисов да отзове Цветан Цветанов от листите на ГЕРБ

Лидерът на ДПС Лютви Местан изрази респекта си към работата на главния прокурор Сотир Цацаров и го призова да бъде по-дързък и да потърси отговорност от Цветанов. На пресконференция в централата на ДПС председателят на партията Лютви Местан заяви: Смятам, че с образуването на 4 досъдебни производства във връзка със сигнала за незаконнни подслушвания, главният прокурор продължава тази линия, която е респектираща.
„Ние очакваме обаче, да бъде с една идея по-дързък, и да образува още едно досъдебно производства – лицето, което по закона за специалните разузнавателни средства носи пряката отговорност – и политическа, и наказателна, по контрола на прилагането на разузнавателни средства и това лице е министърът на вътрешните работи”, заяви Местан.
Ако има достатъчно данни за наказателно преследване на служители на МВР, затова, че са допуснали тежки, ако трябва да цитирам прокуратурата – „фрапиращи” нарушения по прилагането на СРС, то същите са априори приложими за лицето, което носи пряката отговорност по закон. Това е министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, каза още Местан.
По негови думи – оттук нататък въпросът с политическата отговорност е в полето на отговорност на председателя на ГЕРБ г-н Бойко Борисов. От неговите по-нататъшни действия ще стане ясно дали той е бил принципен, например по отношение министъра на земеделието – г-н Мирослав Найденов, каза Местан.
„Той беше оттеглен от листите, заради съмнение, че е извършил нарушения. Ще повярвам, че г-н Бойко Борисов действа принципно, ако постъпи по същия начин с г-н Цветан Цветанов, ако му отнеме статута на председател на предизборния щаб на ГЕРБ, и ако го призове да се оттегли от листите на ГЕРБ”, каза Местан.
„Ако Бойко Борисов не стори това, а има всички основания да го направи. Защото дали главният прокурор ще образува наказателно разследване срещу Цветан Цветанов, не мога да коментирам. Твърдя само, че е естествено. Бойко Борисов не е необходимо да чака действията на главния прокурор. Политическата отговорност на Цветан Цветанов е доказана – тя произтича от самия закон, каза още той. Ако някой каже, че всичко това се е вършило без знанието на г-н Цветанов, няма да му повярвам, каза Местан.
Златина ДИМИТРОВА

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™