вторник, 20 март, 2018
0

„Арда“ се класира за републиканското първенство по волейбол за момчета

Отборите на Арда (Кърджали) и Ботев (Луковит) се класираха за републиканското първенство по волейбол за момчета до 15 години. Двата тима заеха първите две места във Втора зона, която се проведе събота и неделя в кърджалийската зала „Арпезос“.

 Турнирът в Кърджали, в който участваха още Левски Волей (София) и Славия (София)  събра равностойни отбори в тази възраст, което доведе до интересни битки и пегеймов развой на срещите.  Изявен лидер нямаше, а представителите на Арда спечелиха турнира, като реализираха две победи и една загуба пред собствена публика. Вторият –  Ботев (Луковит) записа същия актив от две победи и една загуба, като единствено по-лошото геймово съотношение го остави на втора позиция. Представителите на столичните клубове – Левски Волей (София) и Славия (София) заеха съответно трето и четвърто място.

 Крайно класиране:

 1. Арда (Кърджали) – републиканско първенство

 2. Ботев (Луковит) – републиканско първенство

 3. Левски Волей (София) – квалификация, турнир на третите

 4. Славия (София) – квалификация, турнир на четвъртите

 Така според регламента на квалификациите, тимът на Левски Волей продължава борбата за класиране на републиканското в турнира на „третите”, от който първите два взимат квоти за финалите.

 Съставът на Славия ще участва в турнира на „четвъртите”, от който не се взимат директни квоти, а първите два, заедно с вторите два от турнира на „третите” правят последен заключителен турнир, който излъчва последните два финалисти за републиканското първенство.

Ани Колева

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™