събота, 17 март, 2018
0

Посвещават изложба на кристали на Стефана Василева

  На 22 април – Денят на Земята, Регионален исторически музей – Кърджали ще открие изложба под надслов: „Кристалите – феерия от блясък и цветове. (Геоди и кристални друзи от Източните Родопи)”. Събитието ще бъде съпроводено от лекция на тема: „Ювелирните и декоративните минерали в Източните Родопи: геология, минерално разнообразие и археоминералогия”. Лектор ще бъде доц. дгн Руслан Костов от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски”. Д- р Костов е един от водещите български специалисти в областта на минералогията, Председател на Българско минералогическо дружество, син на именития български минералог-кристалограф академик И. Костов.

Събитието ще се състои в Регионален исторически музей – Кърджали.  Откриване на изложбата  е  в 17 ч.  Лекцията започва в  17. 30 ч.

Регионалният  исторически музей  посвещава събитието на светлата памет на Стефана Василева, която ни напусна в началото на тази година. Тя е един от основателите на Природонаучния отдел към музея, доайен на природозащитното дело в Източните Родопи, дългогодишен преподавател, неуморен изследовател, по чиито отъпкани пътеки ние днес крачим напред! За изключителните й заслуги към Кърджали и региона, през 2009 г. й бе присъдено званието „Почетен гражданин на община Кърджали”.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™