петък, 23 март, 2018
0

Станишев: Борисов и Цветанов имат неразривна връзка

Цветан Цветанов не напуска листите на ГЕРБ и остава шеф на предизборния щаб, първо за да му се гарантира имунитет, да не може да бъде повдигнато обвинение срещу него и да може да възпрепятства работата на правосъдието.

Това коментира на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от БТА. Второ – Бойко Борисов не може да се откаже от Цветанов, защото имат неразривна връзка, знаят твърде много един за друг, за своите действия, посочи той. Освен това Цветанов е основният инструмент за контролиран вот, за сплашване на хора, за контрол на дейността на МВР, без ГЕРБ да бъдат формално на власт, добави Станишев. Според него, трябва да се повдигне обвинение срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, защото по закон той отговаря пряко за работата на СДОТО, за контрола върху законността на използването на СРС-та.

Вчерашното изявление на Цветанов говори за истеричност и малодушие, прехвърля отговорността на технически лица от СДОТО, накисва ги, измива си ръцете с тях, коментира лидерът на БСП. Как си представяте такива професионалисти, служители на тази служба на МВР, да правят подобни незаконни действия без указание отгоре, попита Станишев. По думите му големият въпрос е за политическите поръчители на подобни действия. Според лидера на БСП гаранциите на Борисов за Цветанов нямат никаква тежест, защото поведението на бившия премиер в миналото и сега било най-променливото и несигурно. Станишев припомни, че Борисов е гарантирал също за Мирослав Найденов и за Симеон Дянков. „Оттук нататък г-н Борисов здраво закачи на врата си един воденичен камък, който ще го тегли надолу към дъното и неговите приказки за това, че той гарантира за г-н Цветанов изобщо не внасят никакво доверие сред никого“, смята Сергей Станишев.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™