неделя, 24 юни, 2018
0

Възпитаниците на ПГ „Васил Левски” заемат призови места в състезанията „Най-добър в професията”

Бившият механотехникум,  сега  ПГ „Васил Левски” има дългогодишна история. Открит през далечната 1959 г. той е обучил най-добрите специалисти в областта на машиностроенето, диагностиката, техническото обслужване и ремонта на автомобили и двигатели с вътрешно горене. Неговите възпитаници са търсени и известни със своите знания и умения  в предприятия  и фирми не само в нашия град и региона, а и извън пределите на страната.

ПГ „Васил Левски”е единственото училище в града, което обучава по специалностите „Автотранспортна техника”  и „Технология на машиностроенето”в модерни условия и разполага с квалифицирани  преподаватели и инструктори. Само неговите възпитаници имат възможността да се обучават безплатно за водачи на МПС. Учениците от 11 и 12 клас всяка година мерят сили със своите връстници от сродни професионални училища в състезания „Най-добър в професията”и заемат призови места.

Училището работи по проект” Ученически практики”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Учениците се обучават в реални работни условия. Партньори по проекта са кърджалийски фирми, доказали се  в областта на авторемонта и машиностроенето: „Диаманд-2012” ЕООД, ЕТ ”Франко- Димитър Желев”, „АПАЗ-4” ЕООД, ЕТ  «Торос-58- Рамис Мюмюн»,  «КАЛИНКА КАР» ЕООД, СД «Конрат и Сие». 

По традиция обучението на специалисти по автотранспортна техника се извършва само в ПГ «Васил Левски» . Училището разполага със собствен учебен лек автомобил  VOLKSWAGEN GOLF 4, с учители професионалисти с дългогодишна практика в обучението на водачи на МПС. Завършилите получават професия „Техник по транспортна техника”, специалност „Автотранспортна техника”.

Бивши възпитаници доказват качеството на образованието, придобито в гимназията , като откриват собствени сервизи.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™