петък, 25 май, 2018
0

Славейковци устремени към републиканските финали по волейбол

Четири отбора по волейбол от СОУ „Петко Рачов Славейков“/областни победители/ участват в зоналните първенства в различните възрастови групи. На 20, 21 и 27 април Кърджали е домакин на зоните по волейбол в спортна зала „Арпезос“. Организатори на състезанията са Министерството на младежта и спорта, Регионалният инспекторат по образованието – Кърджали и Община Кърджали.
Победителите от зоналните турнири ще получат правото да бъдат финалисти на републиканските първенства на Ученическите игри, където да се борят за медали.
На 20 април играят момичетата и момчетата от най-малката възрастова група 5-7 клас. СОУ „Петко Рачов Славейков“ класира и двата си представителни отбора за зонални първенства и възможността да играят на републикански финали изглежда все по-реална.
На 21 април е зоната за юношите и девойките 8-10 клас. Славейковци се представят с изключително амбициозния си и опитен отбор при юношите.
На 27 април си дават среща най-добрите от тази част на България във възрастова група 11-12 клас. „Училището за шампиони“ отново ще преследва класиране по-нататък в шампионата с отбора на юношите си.
Зоналните първенства, които ще се проведат през тази и следващата седмица в Кърджали, обхващат областните победители на Хасково, Стара Загора и Кърджали. Участва по един отбор от всяка една от тези области. Всеки отбор играе по две срещи, за да се излъчи по един финалист във всяка възрастова група, който да представи зоната на републиканските финали.
Трите отбора на „Славейков“ момчета и юноши са предвождани от доказалия се треньор Павел Митев, а шампионките при момичетата 5-7 клас разчитат за наставления на треньора си Елин Карабашев.
Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™