събота, 26 май, 2018
0

Докога пенсиите ще са геноцид, питат в Кърджали

ГЕРБ е готова да намали субсидиите за партиите. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева по време на предизборното турне „България избира“ в града. Така тя отговори на възрастен мъж, който се почувствал обиден от изказването на бившия премиер Бойко Борисов, че пенсионерите са изяли резерва. А възрастна жена изпрати чрез Бареков маргаритка за Борисов, за да се знае, че и в Кърджали живеят нормални хора.

Темата за пенсиите предизвика бурни дебати в центъра на Кърджали. Гражданите признаха, че парите, които получават са далеч под прага за бедност, определен от държавата. Ако тези, които взимат по 230 лева, са бедни, как да наричаме тези хора, попита водещият Николай Бареков. Той призова политиците да отговорят докога доходите на българските пенсионери ще са геноцид.

Своите мнения по темата изказаха водачът на листата на ГЕРБ Цвета Караянчева, водачът на листата на БСП Милко Багдасаров , вторият в листата на ДПС Ердинч Хайрулла, Мариян Якимов от РЗС, проф. Велислав Минеков от „България на гражданите“, Атанас Гавраилов от СДС и Антон Андонов от ВМРО.

Според Багдасаров, трябва да се развие бизнеса, като се стимулира облекченото кредитиране. Единственият начин да се вдигнат доходите, е като се развие икономиката, съгласи се и представителят на ДПС. От РЗС обещаха да направят 500 лева пенсиите на всички възрастни хора, навършили 70 г. От ВМРО поискаха парите от приватизацията да влязат в пенсионния фонд, а от СДС призоваха за незабавно премахване на монополите.

И жителите на Кърджали, подобно на тези в Смолян, настояха да отворят врати отново закритите кино и театър. Не е логично министърът на културата Вежди Рашидов да затвори театъра, носещ името на неговата майка, казаха местните жители. Според проф. Велислав Минеков от „България на гражданите“ така българската култура е лишена от възможности за изява. Местните настояха и за средства за довършване на разкопките на археологическия комплекс „Перперикон“. Да се направи всичко възможно, тъй като този обект е лицето на Източните Родопи, каза проф. Николай Овчаров.

Кметът на Кърджали Хасан Азис пък обеща до Нова година да се подобрят битовите условия в квартал Байкал, където в момента няма нито осветление, нито улици, нито канализация.

2 коментара

2 коментара

 1. Маргарит

  22.04.2013 at 22:44

  Герб имали воля. Може воля да имат, но СЪВЕСТ и СРАМ изобщо нямат.

  0
 2. Име...

  20.04.2013 at 00:43

  dokato gerb e na vlast

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™