понеделник, 19 март, 2018
3

Млади червенокръстци помагат на връстници

На 17 април в Помощното училище с интернат „Д-р Петър Берон”  в  Кърджали доброволци на младежкия Червен кръст  от клуб  „Сподели усмивка“ проведоха първата среща с възпитаниците по проект „Научи ме да помагам“ по програма „Партньори за социална промяна“. Проектът има задачата да помогне на млади хора със специфични нужди да повярват в себе си, да могат да си помогнат сами и да знаят как да окажат първа помощ на пострадал.
Доброволците на клуба смятат, че общуването с децата от целевата група ще ги направи по – отворени за контакти, по-отговорни и отзивчиви и ще ги научи да вземат самостоятелни решения. За това те са подготвили много нагледни материали и чрез игри и интерактивни методи ще приобщават възпитаниците на интерната към идеята на проекта.
В рамките на проекта предстои доброволци и деца от „П. Берон” да създадат сами „Ателие по първа помощ” в училището, в което ще се провеждат обученията на учениците от интерната по оказване на първа долекарска помощ, там те ще се запознаят с техниките на спасяване и най-вече ще добият знания за това как да не предизвикват инциденти, застрашаващи тяхното здраве.
Голяма част от материалите за Ателието са предоставени безвъзмездно от фирма „Ангротех” и неговия управител Наско Караджов. По този начин доброволците на БМЧК – Кърджали доказват и възможностите си за привличане на хуманитарна подкрепа в полза на уязвими свои връстници.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени