неделя, 18 март, 2018
1

Нона Караджова: Направихме достатъчно за Оловно-цинковия завод в Кърджали

Направихме достатъчно за Оловно-цинковия завод в Кърджали, но и показахме, че това положение не може да продължава и за напред, заяви пред журналисти министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Тя посочи, че е въпрос изцяло на инвеститора, за да се справи с проблема с освобождаването на работници от завода.

„Ще съдействаме максимално, за да бъде пуснато оловното производство в Кърджали, но това ще стане само при положение, че се справят с нивото на вредните емисии“, коментира Караджова.

Вчера стана ясно, че след повече от 50 години непрекъсната работа оловното производство в металургичния комбинат в Кърджали се прекратява, поради продължаващите обгазявания на града.

Според представители на областната управа собственикът Валентин Захариев не е предприел мерки за спиране на обгазяванията въпреки дадения му от три министерства гратисен срок. Заповедта за затваряне на завода е издадена от екоинспекцията в Хасково. Инспекторите ще спрат част от инсталацията за преработка на олово и оловни сплави.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™