понеделник, 19 март, 2018
0

ДПС готви вот на недоверие към кабинета

Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан е категоричен, че ако до средата на май проблемът с тютюнопроизводителите не бъде решен по начин, който да удовлетвори хората отглеждащи продукцията, ДПС може да прибегне до най-крайната форма на опозиционни действия – да поиска оставка на земеделския министър Мирослав Найденов и вот на недоверие към правителството заради отношението му към българското село
Местан подчерта, че от 17-те държави в ЕС, в които се отглежда тютюн само България не е решила проблема с националните си доплащания. Според него, ако няма такива доплащания за реколта 2010 тютюнопроизводителите биха получили близо 3 пъти по-малко пари при близо 3 пъти по-големи данъчни и осигурителни задължения.
Скандалът с депутата от ГЕРБ Красимира Стоянова Местан определи като провокация срещу основополагащи принципи на гражданското общество. Това може би е най-големия скандал на 20-те години преход, защото една партия трови с политика българската просвета, смята той. Това е връщане към най-ужасните рецидиви на тоталитарната държава. Тук трябва да има носене на политическа отговорност и премиерът не трябва да остане безучастен в качеството си на партиен лидер, коментира Местан.
Обсъждането на казуса “Корман Исмаилов” се отложи. Миналата седмица лидерът на ДПС Ахмед Доган с великодушен и аристократичен жест даде седмица срок на депутата да намери себе си. Прегрешението на Исмаилов, който е бивш председател на младежката организация на партията, е, че присъства на първата извън столицата среща на Касим Дал с негови поддръжници в Търговище.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™