четвъртък, 24 май, 2018
0

КНСБ: 2264 лв. месечно са нужни на 4-членно семейство

2264 лв. месечно са нужни на 4-членно семейство, за да води нормално съществуване. Издръжката на живота е поскъпнала на годишна база с 3.4%. Това отчете председателят на КНСБ Пламен Димитров. Като цяло продължава обедняването на българите. Това показва новото изследване на синдиката. Издръжката на живота е поскъпнала с 0.2 на сто през последното тримесечие, а на годишна база повишението е с 3.4 процента. От синдиката предупреждават за нова ескалация на напрежението на гражданите, ако токът поскъпне от 1 юли.
“За издръжката на един човек в 4-членно домакинство в края на март са били необходими 566 лева или 2264 лева за цялото семейство. Българинът се тревожи от ново повишаване на цените на ток и парно, която е възможна от 1 юли. Всяко по-нататъшно повишение на цените без нарастване на доходите ще означава ново обедняване, при това за все по-голяма част от българските домакинства”, категорични са от КНСБ.
Под определения праг на бедност от 216 лева доход на едно лице от домакинството живеят 1 600 000 българи. Над определения праг за издръжка на живота живеят 1 200 000 българи. Масово, или 3.4 милиона лица, разполагат с 310 лева на член от домакинство.
В сравнение с миналата година разходите за храна намаляват с 3% от 36 на 33%, но се увеличават разходите за вода, електроенергия и горива за битови нужди. България продължава да заема последното място и в класацията по размер на заплащане за един час труд – 3.7 евро. Средно в Европейския съюз един час се заплаща по 39 евро.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™