неделя, 24 юни, 2018
0

„Хармони 2012“ отрича да се готви продажбата на ОЦК

От „Хармони 2012“ не потвърждават за подготвяна сделка по продажбата на ОЦК, каквато информация се появи в пресата, съобщава DarikFinance.bg .От дружеството  са заявили, че нямат информация за това „Блумбърг груп“ да проявява интерес към оловно цинковия комплекс и  са припомнили, че и друг път в медиите са се публикували подобни спекулации.
Информацията е на вестник „Преса“, който се позовава на изказване на областния лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров.  Вестникът допълва, че „Блумбърг груп“ отдавна проявява интерес към завода и дори са правени опити за покупка още по времето, когато той бе собственост на Валентин Захариев.
Бизнесменът изгуби контрол над ОЦК през миналата година след протести от страна на работниците и процедури по несъстоятелност, поискани от кредитори на завода. На проведеният в края на миналата година търг за активи на ОЦК, учреденото през 2012 година дружество „Хармони 2012“ придоби по-голямата част от тях за 8.4 млн. лв.
В последствие започна процедура по оздравяване на цинковото производство в комбината. За изпълнението на поръчката кандидатстват три чуждестранни фирми.
В днешната сесия акциите на ОЦК скочиха с 57.14% до 0.220 лв. средно за лот, при изтъргуван обем от 1 400 лота.

1 Коментар

1 коментар

  1. Име...

    19.04.2013 at 23:06

    то пък щото ще кажат кво има и кво не

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™