четвъртък, 19 април, 2018
0

Тенисистите от Момчилград отиват на републиканско състезание

                                        Приключи надпреварата на Зоналното първенство по тенис на маса за ученици, проведено на 19 април 2016 год. в напълно реновираната тенис зала на СКТМ „Родопи“ Момчилград. Възпитаниците на учителя по физкултура и спорт Юри Кехайов от отбора на момичетата при ОУ „Д-р Петър Берон“ в състав: Гюлю Мехмед, Демет Мехмед, Есра Юсеин и Дилек Алиева отиват на Републиканския кръг по тенис на маса от Ученическите игри като зонални първенци, след победа над връстничките си от ОУ „П. Славейков“ – Димитровград с 4:1 гейма. Там, те ще се опитат да заменят миналогодишните сребърни медали, с тези от по-благороден цвят. Възпитаничките на Цоко Кралев от отбора на девойките при СОУ „Никола Й. Вапцаров“ в състав: Юзлем Осман, Хазел Мехмед, Белгин Мехмедали и Владимира Каменова се задоволиха с второто място в своята възрастова група. Те отстъпиха първото място в директен двубой на отбора на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Казанлък след загуба с 1:4 и драма в контра гейма при двойките. Трети са математиците от ПМГ „Акад. Боян Петканов“ – Хасково.

Да подкрепят своите каки бяха дошли и най-малките любители на тениса на маса от двете групи по този спорт в ЦДГ „Зорница“ и ЦДГ „Здравец“.

Победителите бяха наградени от главния секретар на турнира инж. Георги Илиев и възпитаникът на местната школа и многократен шампион на България за ветерани Димитър Караиванов.

Надпреварата бе организирана от Министерството на младежта и спорта съвместно с общинска администрация и любезното съдействие на Спортен клуб по тенис на маса „Родопи“.

Залата по тенис на маса в Момчилград разполага с най-модерните условия и технически средства за водене на подготовка и провеждане на състезания от международен тип. Емблематичната за града зала „Родопи” бе изцяло ремонтирана след одобрен проект на общината, която спечели проект по Програмата за развитие на селските райони за подобряване на центровете за спорт и свободно време.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™