понеделник, 19 март, 2018
23

Ивайловград с награда за оригинално представяне на продукт на културния туризъм

Николина Райкова-Николова / в ляво/

Ивайловградският щанд спечели наградата за „Оригинално представяне на продукт на културния туризъм“ от 10-тото издание на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново.
Изпълняващият длъжността директор на Общински исторически музей Ивайловград Николина Райкова-Николова прие наградата, която представлява плакет с надпис от колоната на цар Иван Асен ІІ в църквата „Св. 40 мъченици“, изработени от скулптора Борис Борисов.
Изложението се проведе от 18 до 20 април в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“, където на площ от 300 кв. м над 60 изложители от 30 български общини и 15 чужди държави бяха разположили свои щандове.
Кметът Диана Овчарова лично посрещна първите гости на ивайловградския щанд, а изпълняващият длъжността директор на музея в Ивайловград се превъплати в ролята на древноримска робиня и изпълни римски ритуал на посрещане като изми с ароматна вода ръцете им.
Сред възстановка на колонадата и част от басейна във вила „Армира“ в първия ден на изложението служители на общината, исторечския музей и туристическия информационен център пресъздадоха автентичен римски пир. Древноримските актьори изиграха пред собственика на вилата и неговите гости част от музикално-поетичния спектакъл „Съзвездие наречено любов“ на поета Ивайло Балабанов, като в края на спектакъла поканиха всички посетители на чаша ивайловградско вино.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™