петък, 25 май, 2018
0

Жълтушенци отново първенци в общинското състезание по бедствия и аварии

За поредна година отборът на основно училище „Отец Паисий” от село Жълтуша с ръководител Наталия Хаджиева спечели общинското ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Ардино. На второ място се класираха учениците от СОУ „Васил Левски” от Ардино, а трети е отборът на „Св.Св. Кирил и Методий” от Падина.
Състезанието се проведе в сградата на Общинския детски комплекс. Участието бе отборно, като всеки тим се състоеше от четирима състезатели от 6-ти и 7-ми клас.
Отборите се състезаваха в теоретична и практическа част. В теоретичната, участниците решаваха тест, включващ въпроси за бедствия, аварии, катастрофи, пожарна защита. В практическата част учениците показаха своите знания и умения в различните центрове за действие при критични ситуации – земетресения, оказване на първа медицинска помощ, химическо и радиоактивно замърсяване.
Възпитаниците на ОУ „Отец Паисий” от Жълтуша в състав  Йоана Павлова (кап.), Николай Хаджиев, Евгени Даматов и Гергана Терзиева и тази година доказаха, че са най-добрите и ще представят община Ардино на Областния кръг, който ще се проведе през май.
Всички участници получиха предметни награди, а победителите грамоти от ръководството на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Ардино.

Директорът на ОУ „Отец Паисий” в Жълтуша Николай Богданов сподели, че всички се гордеят с успеха на отбора. „Децата са амбицирани в резултат на успешното представяне на съучениците им в предходните години. Тренират целогодишно”, заяви Богданов. Той пожела успех на отбора в областната надпревара.

Гюнер Шюкри

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™