неделя, 18 март, 2018
12

ЗаКопчаха Мона Лиза

Стотици хиляди копчета са необходими на Аугусто Ескивел, за да създаде всяка от уникалните си триизмерни скулптури. Той се захваща със своето новаторско изкуство преди 6 години и оттогава е направил версии с копчета на какво ли не: Мона Лиза, автомат за Кока Кола, пиано, тоалетна чиния, пожарогасител, грамофон.
36-годишният Аугусто от Маями пресъздава предметите с изключителна точност и детайл. „Харесва ми идеята за нещо, което изглежда солидно и тежко, но всъщност е леко и нежно на допир“, казва той.
Нестандартният скулптор се нуждае от около месец и половина, за да завърши една своя творба. Той боядисва всяко копче по отделно, оставя го да изсъхне и след това го нанизва на рибарска корда редом до останалите. „Постоянно развивам техниката си и понякога ми отнема доста време, докато успея да направя предметите разпознаваеми“, признава Аугусто.
От съвсем ранна възраст той е много привързан към копчетата и не спира да търси интересни факти около тях. Наскоро открил, че съществува панаир, където колекционери от цял свят купуват и продават изключително красиви и скъпи копчета. Аугусто е щастлив, че може да намери своите оръдия на труда в толкова много форми и разновидности, което ги прави прекрасен предмет за работа.
Въпреки че го наричат „момчето-копче“, Ескивел не смята да се ограничава. Планира да твори и с малки играчки, кристали „Сваровски“, биберони, ключове и всякакви други дребни предмети, които го вдъхновяват.

Daily Mail

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени