петък, 25 май, 2018
0

Концерт, велообиколка и аранжиране на цветя в Кърджали за Деня на Земята

С празничен концерт пред постамента на бившия паметник на Георги Димитров”, изнесен от ученически групи и състави при ОДК, в Кърджали днес  бе отбелязан 22 април – Международния ден на Земята, който тази година се провежда под мотото „Дърветата на планетата земя – нека ги посадим!“.
Като част от празника преди това стартира традиционната колоездачна обиколка на Кърджали, организирана от ПГЕЕ „Капитан Петко Войвода”, която се провежда за пета поредна година. След финала й младите колоездачи демонстрираха майсторско слаломиране между жалони, поставени на бул. „България“ пред сградата на общината, а най-добрите получиха и награди, осигурени от организаторите на проявата – община Кърджали и ОДК.
И тази година екипи от различни училища в Кърджали аранжираха пролетни букети. С много фантазия и усет към красивото възпитаниците на кърджалийските училища оформиха своите цветни композиции, носещи усещане за пролет, ефирност и чистота.
Освен това младите хора бяха изработили и постери, посветени на Международния ден на Земята, което се прави за първи път през тази година.
След приключването на велосъстезанието по майсторско кормуване всички участници в пролетния празник се събраха пред сцената. Водещите застанаха на сцената и припомниха, че за първи път Денят на земята започва да се чества през далечната 1970г.
Всички участници бяха поздравени от главния експерт в отдел „Опазване на околната среда” в община Кърджали, ландшафтен архитект Анжела Василева, която пожела успех на участниците в състезанията и пожела на всички да се грижат за природата, да я пазят и да се непримирими към вандалските прояви и посегателства върху зеленото богатство на Кърджали.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™