четвъртък, 24 май, 2018
0

Хотелиери и търговци от Златоград плашат с гражданско неподчинение

В началото на април гърци блокираха пътя от Златоград към южнато ни съседка

Бизнесът в Златоград заплаши да блокира пътя за Гърция, след като съседите забраниха коли над 2 тона да минават през местното КПП.
Превозвачи, търговци и представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес от региона се готвят за гражданско неподчинение и блокиране на граничния пункт Златоград-Ксанти, съобщи БНР.
Те са недоволни от ограничението за преминаващите превозни средства до 2 т, наложено от гръцките гранични власти. При откриването на пункта преди 3 години от наша страна беше поставена табела за допустимо преминаване до 3,5 тона. Проблемът възникна преди десетина дни, но в последните е на път да ескалира, заяви Александър Митушев, представител на бизнеса в Златоград, цитиран от Блиц.
Както kardjali.news  писа на 7 април  група гърци, ръководена от търговско-промишлената палата  за 5-10 минути през един час спираха движението  с  мотива,  че в  преминават микробуси над два тона които внасят в Гърция  стоки контрабандно и подбиват пазара в  южната ни съседка.
Като представител на бизнеса в града направих среща с областния  управител на Ксанти в петък да се възстанови обичайният транспорт и да се направи една обща среща с представители на гръцките власти, за да може да се реши въпросът с търговци, които създават проблеми на границата, казва Митушев.  Той поискал да не се пречи на работата на границата и на търговията като се вземат съответните мерки.
Въпреки това, до ден днешен, нещата се усложняват. Със 60 души туристи, които ние организираме в Гърция по програма, искаме празния автобус, който е около 2 тона да премине до Термис и да превозим туристите с малки автомобили, това не се разреши от гръцка страна и създадоха прецедент, който трябва да се разреши от страна на правителството, недоволства Митушев.
Няма логика пътят да има ограничение 2 тона. Такъв знак – 2 тона в Европейския съюз не съществува. Техните доводи са само и само да спрат търговията от българска страна, смятат протестиращите.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™