събота, 26 май, 2018
0

Еколози, поети и музиканти от ГПЧЕ „Христо Ботев” направиха 22 април празничен

Младите хора на Кърджали показаха, че обичат Земята и своя град. Ботевци активно се включиха в проявите, посветени на Деня на Земята 22 април, които стартираха с Националната инициатива „Да почистим България за един ден”. Почистването се проведе  в събота и в инициативата се включиха възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” от осми до десети клас, членовете на клуб „Млад еколог” по проект „УСПЕХ”, както учители от гимназията. Районът около училището се промени и всички останаха удовлетворени от почистените тревни площи и си обещаха тази инициатива да не се провежда само веднъж в годината, всеки ден да се грижим за по-чиста околна среда. Младите еколози, които работят по проект „Успех” подредиха изложба във фоайето на училището и демонстрираха своите умения и усет към красивото, давайки живот на своите произведения на приложното изкуство чрез използването на естествени  и рециклирани материали. Декупаж, рисунки на дърво, аранжировка на различни съдове, цветя, които оживяха от пластмасови бутилки доказаха, че човешката фантазия и креативност не познават граници. Заниманията в клуба предизвикаха множество положителни емоции и учениците с удоволствие участваха в организираните прояви.

          На самия празничен ден от Община Кърджали провокираха въображението на учениците с организирания  конкурс за песен „Обичам те Земя” и в ГПЧЕ „Христо Ботев” дните преди празника се превърнаха в истинска поетическа академия, в която осмокласници предлагаха свои текстове за песен. Това стана приятен повод за презентация на младите творци и техните поетични текстове. По инициатива на преподавателите по български език и литература, стихотворенията бяха подредени в постер, за да могат всички ученици и гости в училището да оценят труда на младите поети по достойнство. Най-горд от себе си бе Айтач Исмаил, ученик от 8Аз, чийто текст оживя и се превърна в единствената песен – емблема на празника. Узай Кабакчъ и Радослава Джелепова, ученици от 11 клас, обраха овациите със своето блестящо изпълнение и доказаха, че за младите таланти на Гимназията няма невъзможни неща.

Естетика, усет към прирадата, пропорции и изкуство за аранжиране на цветя демонстрираха и деветокласничките Хюлия Юсеин, Моника Кривошапкова и Теодора Колева, които също бяха наградени от организаторите за своите умения.

Минувачите се спираха и с усмивка споделяха, че тези млади хора са допринесли днешният ден да бъде празничен и изразиха възхищението си към младите възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев”.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени