петък, 25 май, 2018
0

Неактуализирани данни за починали хора с двойно гражданство са причина за многото избиратели в списъците

В края на 2012 година постоянното население на област Кърджали е 151 319 и е намаляло с 690 души спрямо предходната година. Най-осезаемо е намалението в Крумовград и Черноочене, а в Джебел и Кърджали такова почти не се забелязва. Това заяви днес на пресконференция директорът на Териториалното звено на НСИ Мария Желева, съобщава „Дарик“. Тя очерта трайната тенденция към намаляване на населението в областта като изтъкна факта, че през  последните 10 години хората в Кърджалийско са се стопили с 11 013 души.

В същото време по данни на ГРАО имащите право на глас са набъбнали с близо 30 000 човека. Ако през 2009 година за парламентарните избори те са били 226 049, то за предстоящите избори за 42 Народно събрание са 255 493. Последната цифра е потвърдена и председателката на РИК в Кърджали Даниела Петрова. Според нея за тези 4 години рязко са се увеличили хората, навършили 18 години и имащи право на глас.

Директорът на Статистиката в Кърджали Мария Желева даде и друго обяснение. А то е, че ГРАО не е актуализирало данните си за хора с двойно гражданство, каквито в Кърджалийско има много, които евентуално са починали и поради една или друга причина този факт не е отразен документално в службите на ГРАО.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™