четвъртък, 24 май, 2018
0

Блясъкът и красотата на кристалите показа музеят в Кърджали

В Деня на Земята Регионалният исторически музей в  Кърджали подреди  изложба „Кристалите – феерия от блясък и цветове(Геоди и кристални друзи от Източните Родопи)“.  Тя привлече вниманието на десетки кърджалийци.

 Директорът  Павел Петков  приветства  дошлите в музея и откри  изложбата , а Лидия Кирилова подчерта, че тя е  посветена на  Стефана Василева, която ни напусна в началото на тази година. Тя е един от основоположниците  на Природонаучния отдел към музея, доайен на природозащитното дело в Източните Родопи,  дългогодишен преподавател, неуморен  изследовател, по чиито отъпкани пътеки ние днес крачим напред.

Доц. дгн Руслан Костов от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски” изнесе лекция на тема „Ювелирните и декоративните минерали в Източните Родопи: геология, минерално разнообразие и археоминералогия”.  Д- р Костов е един от водещите български специалисти в областта на минералогията, председател на Българско минералогическо дружество, син на именития български минералог-кристалограф академик И. Костов.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™