неделя, 24 юни, 2018
0

С много инициативи отбелязаха в ОУ ”Н.Й.Вапцаров” в Рани лист 22 април

Както всяко значимо събитие и Денят на земята бе отбелязан в ОУ ”Н.Й.Вапцаров” с. Рани лист с много мероприятия. В седмицата преди 22 април бе оформен кът с характерни за района животни и растения, осмокласникът Нурай Нурджан с помощта на класната си ръководителка Кирилка Пенчева представи презентация на същата тематика. Учениците рисуваха на тема „Аз обичам природата” и най-добрите творби намериха място на решетката пред входа на училището. С ентусиазъм възпитаниците на училището се включиха в почистването на своите цветни градинки, зелените площи в училищния двор и около него. От събрани стари и непотребни автомобилни гуми бяха оформени два къта, единия – пирамида с живи цветя и втория – за спорт и игри за всички ученици.
Празнично премина и самият 22 април – Ден на земята. След посрещането на децата от ЦДГ в с. Рани лист, с. Солище и гостите за тържеството  Даниела Павлова – директор на училището с топли думи приветства присъстващите и даде начало на литературно-музикалната програма, подготвена от г-жа Златка Христова. Музикалното оформление отново бе поверено на г-жа Янка Кирева. На красиво оформената сцена от г-жа Десислава Станева и г-жа Десислава Сиракова звучаха стихове и песни, посветени на нашата планета Земя.
Със свои изпълнения се представиха и малките момиченца и момченца – бъдещи наши ученици. Празникът завърши в оспорвана борба между два отбора, които премериха сили в забавни спортни игри на екологична тематика, подготвени от г-жа Радиана Христова, г-жа Шефат Алиосман и г-жа Гюлджан Халит.
Всички участници, и малки и големи получиха вкусни лакомства на празничния финал.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™