сряда, 25 април, 2018
0

Отборът на Равен отново победител в състезанието „Млад огнеборец“ 2016

                                                 На обновения стадион в Момчилград се проведе състезание от общинския кръг на Младежки противопожарни отряди (МПО) „Млад огнеборец“ 2016 год., където отборът на Равен отново отвя конкуренцията.  Пистата на напълно модернизирания стадион „Родопи“ бе арена на умения, които получиха признание и от професионалистите от РСПБЗН – Момчилград.

Отрядите от  СОУ “Н. Й. Вапцаров”, ОУ “Д-р Петър Берон” – Момчилград, ОУ “Васил Левски” – Равен, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Нановица и ОУ “Н. Й. Вапцаров” – Звездел, съставени от ученици на възраст от 12 до 16 години,  се състезаваха в две дисциплини – бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане с препятствия. Миналогодишния първенец отрядът от село Равен се справи отново блестящо, като победи и в двете дисциплини и заслужено зае първо място в комплексното класиране с общ сбор от 1023 т. Втори с 996 точки са градските вапцаровци, а третото място заеха беронци, които събраха 963 точки. В щафетното бягане отрядите на ОУ “Васил Левски” и СОУ “Н. Й. Вапцаров” си поделиха класирането със събраните 80 точки.

Движението МПН се възстанови през 1999/2000 година и през тази година ще се опита да намери своя XVII-ти републикански шампион. Домакин на Областния кръг е Момчилград. Отрядът на село Равен, който е вицешампион на областта от последното състезание ще се опита да спечели  областната надпревара пред родна публика. Миналата година те загубиха първото място заради закъснение от само 0,5 секунди.

Общинска администрация и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Момчилград си сътрудничат прекрасно и това ще продължи и за в бъдеще, каза заместник-кмета на общината Ерол Мехмед по време  на награждаването. Той пожела успех  и достойно представяне на първенците на областния кръг.

Призьорите бяха наградени и от гл. инспектор Ваклин Тихов – ИД Началник на  РСПБЗН, инж. Бахаттин Ахмедов – Секретар на община и  Мюзейда Пашаллъ – Началник отдел „Хуманитарни дейности”.

Реконструкцията на стадион „Родопи“ се извърши по проект „Подобряване на центрове за спорт и свободно време в Община Момчилград“ и бе финансирана по Програмата за развитие на селските райони.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™