петък, 23 март, 2018
13

Цвета Караянчева: Местан го боли, че ГЕРБ проби в смесените региони

Много го боли г-н Местан, че ГЕРБ успя да пробие в т.нар смесени региони в страната. Tова заяви пред „Фокус“ водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева, относно изказването на лидера на ДПС Лютви Местан, че „провалът на ГЕРБ се усеща най-болезнено в Родопите“. „Боли го от това, че в момента ние имаме отношение към тези хора и те имат отношение към нас и ГЕРБ има вече онази подкрепа, която той започва да губи“, коментира Караянчева.

Като успехи на управлението на ГЕРБ в област Кърджали кандидат-депутатът посочи субсидиите за животновъдите, които са два пъти повече от тези през 2009 година, както и средствата за тютюнопроизводителите в размер на 73 млн. лева за всяка година. Караянчева добави още, че над 80 млн. лева е дало правителството на ГЕРБ за изграждане и ремонтиране на пътищата в област Кърджали.

По отношение на манипулацията на изборите Цвета Караянчева заяви -„Искам да го попитам аз г-н Лютви Местан – Кой манипулира изборите?!“ По думите й изборните манипулации са правени само от ДПС и хората са се страхували да се покажат, а днес – „Крадецът вика, дръжте крадеца“. „Откакто ГЕРБ участва в изборите, хората са спокойни, защото изборният процес в Кърджали вече е съвсем различен“, посочи водачът на листата на ГЕРБ.

Тя подчерта, че ще настоява и ще бъде много щастлива, ако в област Кърджали има колкото се може повече европейски наблюдатели на изборите. „Поисках обаче и наблюдатели в Турция, тъй като именно ДПС прави изборните манипулации. Те имат списъците, те подменят списъците, те имат ЕГН-та на хората, дописват ги и пълнят урните с гласове на хора, които дори не са пребивавали в България“, коментира още Цвета Караянчева. Според нея на изборите на 12 май непрекъснато ще има изказвания на стари политически лидери, че едва ли не изборният процес е заплашен, но по думите й – те търсят причина за поражението, което ще получат на тези избори.

„Ако ДПС наричат хората електрорат, то ГЕРБ ги нарича български граждани и ние имаме отношение към тях и сме при тях всеки един ден в избирателния си район“, подчерта кандидат-депутатът. Караянчева обвини ДПС в това, че използва общинските служители и местните кметове за агитация за изборите, като създава сериозен отбор за манипулация.

„Болката на БСП и на ДПС е много голяма. Те не могат да се примирят с това, че ГЕРБ направи нещо за хората и направеното може да се пипне, а не както те го крадяха, изнасяха го навън и правеха Цанков камък и водни огледала“, заяви Цвета Караянчева.

1 Коментар

1 коментар

  1. Име...

    24.04.2013 at 09:08

    boli go mestan… hahaha boli vi vas gospojo che poveche nyama da ste deputat

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™