събота, 17 март, 2018
23

Продължава блокадата на границата при Златоград

И днес продължава блокадата на подхода към гръцката граница при ГКПП „Златоград“. Протестиращите спират движението през един час, сйобщава „Дарик“. Протестиращите – над 100 души бизнесмени, търговци, превозвачи и граждани, се заканиха, че освен автомобили със специален режим и линейки, няма да пуснат никаква кола.

Причината за недоволството е решението на гръцките власти да спират автомобили над 2 тона на граничния пункт Златоград – Ксанти. Мярката се прилага от гръцка страна и не е отменена, въпреки предупрежденията отпреди десетина дни на български превозвачи, търговци и представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес, че ще преминат към гражданско неподчинение.

Ограничението е наложено по предложение на Търговско-промишлената палата в Ксанти, тъй като оттам твърдят, че български търговци осъществяват нелоялна търговия в Гърция. Това заяви председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация в Златоград Александър Митушев.

От българска страна проблемът е разрешен и се прилага много строг контрол на ГКПП Златоград – Ксанти, но от гръцка страна липсва всякакъв контрол . Действията от гръцка страна са тенденциозни и обслужват интересите на неколцина търговци и бизнесмени от Ксанти, обясни Митушев .

Кметът на Златоград Мирослав Янчев е поставил проблема пред служебния премиер Марин Райков през уикенда, при посещението му в Неделино. Янчев обаче смята,че разрешение на проблема ще има скоро.

1 Коментар

1 коментар

  1. Име...

    23.04.2013 at 15:14

    Гърците протестират срещу нас, ние срещу тях… Никога няма да отворят маказа както е тръгнало!

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™