понеделник, 19 март, 2018
31

Денят на Земята в Природозащитен център „Източни Родопи“

Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и над 40 ученици и преподаватели от СОУ „Димитър Маджаров“ гр. Маджарово честваха Денят на Земята (22.04) в Природозащитен център „Източни Родопи“.

Празненството започна с прожекция на кратък филм за лешоядите в България, след което учениците имаха възможност да нарисуват любимата си птица в конкурса „Летящите символи на Източни Родопи“. Програмата продължи с интересна викторина, в която всички демонстрираха завидни познания за биоразнообразието в района и получиха много награди. Следваха интерактивни игри, свързани с екологията на редките видове в България, а за финал със зрителни тръби и бинокли наблюдавахме новоизлюпените малки на белоглавите лешояди.

Всички си тръгнаха усмихнати и щастливи със стикери, плакати и диплянки и още по-силна любов към заобикалящата ни природа.

Събитието беше организирано от екипа на проект „Популяризиране на Природозащитен център „Източни Родопи“ и повишаване на информираността относно природното наследство на Източни Родопи“ към Българско дружество за защита на птиците и с подкрепата на  проект „Новото тракийско злато“ .

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™